فهرست مطالب

مجله علوم دامی ایران
سال چهل و دوم شماره 1 (بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/04/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد رکوعی، رسول واعظ ترشیزی، محمد مرادی شهر بابک، مهدی سر گلزایی، اندرس سورنس کریستین صفحه 1
    اثر هم خونی بر برآورد پارامترهای ژنتیکی، ارزش های اصلاحی و روند ژنتیکی صفات تولیدی (شیر، چربی و پروتئین)، صفات تولیدمثل (سن در اولین زایش، فاصله اولین تلقیح تا تلقیح منجر به آبستنی، فاصله گوساله زائی، فاصله بین زایش تا اولین تلقیح، و آسان زائی) و ماندگاری گاوهای هلشتاین در ایران، مورد مطالعه قرار گرفت. ضریب هم خونی هر حیوان با استفاده از شجره 29844 گاو نر و 822599 گاو ماده موجود در کشور، پس از تکمیل اطلاعات آنها از طریق شجره گاوهای نر بین اللملی متولد شده بعد از سال 1883میلادی، محاسبه شد. رکورد کلیه حیواناتی که حداقل معیار کامل بودن شجره آنها برای 5 نسل اخیر، بزرگتر یا مساوی 70/0 بود، در نظر گرفته شد. میانگین معیار کامل بودن شجره رکوردهای مورد استفاده در این تحقیق برای کلیه صفات بزرگتر از 90/0 بود. پارامترهای ژنتیکی و فنوتیپی صفات مورد مطالعه و ارزش های اصلاحی حیوانات با استفاده از دو مدل حیوانی تک صفتی، با و بدون برازش هم خونی برآورد شدند. اگرچه تفاوت بین مؤلفه های واریانس و پارامترهای ژنتیکی حاصل از دو مدل برای صفات مختلف اندک بود اما برازش هم خونی در مدل باعث تغییر معنی داری در ارزش های اصلاحی برآورد شده و روند ژنتیکی آنها شد. برای تمامی صفات به استثنای صفت آسان زائی، اختلاف رتبه ای حیوانات نر بر اساس ارزش های اصلاحی بیشتر از حیوانات ماده بود. همبستگی های رتبه ای ارزش های اصلاحی حیوانات براساس دو مدل، برای حیوانات نر در دامنه 966/0 تا 994/0، به ترتیب، برای شیر و چربی تولیدی، و برای حیوانات ماده در دامنه 953/0 تا 997/0، به ترتیب، برای فاصله گوساله زائی و سن در اولین زایش، قرار داشت. این برآوردها، که به طور معنی داری کمتر از یک بودند، نشان می دهد برازش هم خونی در مدل های ارزیابی حیوانات به جهت تصحیح رکوردها لازم و ضروری است.
    کلیدواژگان: روند ژنتیکی، هلشتاین، ماندگاری، هم خونی
  • وحید ایران پور مبارکه، علی اسماعیل زاده کشکوییه، ابراهیم اسدی خشویی صفحه 11
    این تحقیق با هدف تایید تفرق QTL مؤثر بر صفات رشد در بخش انتهایی کروموزوم 18 در گوسفند نژاد لری- بختیاری انجام شد. جمعیت مورد بررسی شامل 162 حیوان مربوط به 5 خانواده ناتنی پدری بود. داده های فنوتیپی شامل اندازه گیری های وزن تولد، وزن یک ماهگی، وزن شیرگیری، وزن شش ماهگی، دور سینه در شش ماهگی، طول بدن در شش ماهگی، ارتفاع جدوگاه در شش ماهگی، وزن نه ماهگی و وزن دوازده ماهگی بودند. 5 والد نر و نتاج آنها برای نشانگرهای ریزماهواره ای در یک ناحیه مشخص از کروموزوم 18 تعیین ژنوتیپ شدند. آنالیز ناحیه کروموزومی مرتبط با صفات کمی (QTL) به روش مکان یابی درون فاصله ای مبتنی بر رگرسیون و یک مدل تک QTL انجام گردید. بر اساس آنالیزهای انفرادی خانواده ها، QTLهای مرتبط با وزن تولد (در موقعیت cM117)، وزن یک ماهگی (در موقعیت cM116) و وزن شیرگیری (در موقعیت cM118) بین نشانگرهای CSSM18 و TMR1، در خانواده اول شناسایی گردیدند (01/0P<). در خانواده پنجم نیز QTL های مرتبط با دور سینه در شش ماهگی (در موقعیت cM114) (01/0P<) و ارتفاع جدوگاه در شش ماهگی (در موقعیت cM113) (05/0P<) بین نشانگرهای CSSM18 و TMR1 شناسایی شدند. با انجام آنالیز به صورت همزمان بر روی دو خانواده اول و پنجم، یک QTL مرتبط با صفات وزن یک ماهگی (01/0P<)، وزن شیرگیری (05/0P<) و دور سینه در شش ماهگی (01/0P<) به ترتیب در موقعیت های cM113، cM118 و cM118 بین نشانگرهای CSSM18 و TMR1، شناسایی شد. آنالیز توام کلیه خانواده ها، حاکی از ارتباط معنی دار QTL پیشنهادی برای وزن شش ماهگی در موقعیت cM106 (05/0P<) و در نزدیکی نشانگر CSSM18نیز بود. با توجه به آن که ژن کارول بر روی کروموزوم 18 و در نزدیکی نشانگر CSSM18 قرار دارد، این ژن یک کاندیدای قوی برای اثرات مشاهده شده QTL بر صفات رشد در این نژاد است.
    کلیدواژگان: خانواده ناتنی، گوسفند لری، بختیاری، نشانگرهای ریزماهواره، آنالیزQTL
  • سودابه مرادی، محمود شیوازاد، احمد زارع شحنه، سید احمد میرهادی صفحه 21
    این تحقیق به منظور بررسی و مقایسه عوامل تغذیه ای مؤثر بر مقدار کلسترول زرده تخم مرغ و تعیین بهترین و اقتصادی ترین روش کاهنده کلسترول تخم مرغ اجرا شد. آزمایش به مدت 90 روز بر روی 396 قطعه مرغ تخمگذار سویه Hy-Line W36 در سن 56 هفتگی با 11 تیمار غذایی و 4 تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیره شاهد بر پایه ذرت و کنجاله سویا و جیره های حاوی سطوح 2 و 4 درصد پیه گاوی، 2 و 4 درصد روغن کلزا، 1 و 2 درصد پودر سیر، 1/0 و 2/0 درصد پروبیوتیک، 125 و 250 میلی گرم مس در هر کیلوگرم جیره (مس از منبع سولفات مس تامین شد). نتایج این آزمایش نشان داد که تیمارهای آزمایشی تغییر معنی داری در میزان تولید تخم مرغ (بر اساس روز مرغ)، وزن تخم مرغ، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، کیفیت سفیده، وزن سفیده تخم مرغ، درصد و ضخامت پوسته ایجاد نکردند. سطوح 1 و 2 درصد پودر سیر و سطوح 125 و 250 میلی گرم مس در هر کیلوگرم جیره سبب افزایش معنی دار وزن زرده نسبت به گروه کنترل گردیدند. سطوح 125 و 250 میلی گرم مس در کیلوگرم جیره، کلسترول زرده را به ترتیب به میزان 4/23 و 5/26 درصد به ترتیب نسبت به گروه شاهد کاهش دادند (01/0P<). سطوح 1 و 2 درصد پودر سیر نیز موجب کاهش معنی دار کلسترول زرده به میزان به ترتیب 47/14 و 2/16 درصد به ترتیب نسبت به گروه شاهد شدند (01/0P<). افزودن پروبیوتیک به جیره کلسترول سرم را به طور معنی دار افزایش داد. بر اساس نتایج حاصله از این تحقیق استفاده از 1% پودر سیر و بالابردن مقدار مس در جیره مرغ های تخمگذار تا 125 میلی گرم در کیلوگرم جیره میزان کلسترول زرده تخم مرغ را کاهش داده و می تواند در تولید تخم مرغ هایی با کلسترول کمتر از حد طبیعی مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: پودر سیر، کلسترول تخم مرغ، مس، پروبیوتیک
  • مازیار مقدم تبریزی، محمد سالار معینی صفحه 29
    در این آزمایش اثرات سطوح مختلف سبوس برنج (صفر، 6، 12و 18 درصد) و یک آنزیم چندگانه (صفر و 1/0 درصد) بر عملکرد جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. 384 قطعه جوجه خروس یکروزه گوشتی سویه راس به 8 تیمار آزمایش اختصاص داده شدند و هر تیمار شامل 4 تکرار بود و در هر تکرار 12 قطعه جوجه خروس گوشتی قرار داده شد. این آزمایش در قالب طرح پایه کاملا تصادفی به روش آزمایش فاکتوریل (2×4) اجرا گردید. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش سطح سبوس برنج در جیره، وزن بدن و افزایش وزن در تیمارها به طور معنی داری کاهش و ضریب تبدیل افزایش یافت. همچنین مصرف خوراک و فراسنجه های خونی در تیمارهای مختلف معنی دار نشد. وزن سنگدان (05/0P<)، کبد (01/0P<)، روده کوچک (05/0P<) و سکوم ها (05/0P<) تحت تاثیر سطوح مختلف سبوس برنج قرار گرفت. مکمل آنزیمی بر عملکرد جوجه های گوشتی تاثیر معنی داری نداشت ولی بر چربی محوطه شکمی (05/0P<)، گلوکز (01/0P<) و تری گلیسرید (05/0P<) خون تاثیر گذار بود. در بین تیمارهای مختلف، تفاوت قابل توجه و معنی داری از نظر هزینه تمام شده وزن نهایی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: جوجه گوشتی، آنزیم های چندگانه، سبوس برنج
  • حمید بیگی، عباس پاکدی، محمد مرادی شهر بابک صفحه 39
    این تحقیق با هدف بررسی تاثیر انتخاب واگرای کوتاه مدت برای وزن 4 هفتگی بر روند رشد و اجزای لاشه بلدرچین ژاپنی انجام گردید. لاین های مختلف بلدرچین ژاپنی اعم از لاین سنگین وزن (HW)، لاین سبک وزن (LW) و لاین شاهد در طی 7 نسل انتخاب برای صفت وزن 4 هفتگی ایجاد شدند. نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان داد که وزن بدن بلدرچین های لاین HW از سن 11 روزگی به بعد بیشتر از لاین شاهد و از سن 6 روزگی به بعد بیشتر از لاین LW بود (05/0>P). همچنین سرعت رشد سه لاین از سن 4 روزگی به بعد با یکدیگر تفاوت معنی داری داشت (05/0>P). به منظور بررسی تغییرات ایجاد شده در اجزای لاشه بلدرچین ها، تفکیک لاشه در دو سن 32 و 42 روزگی انجام گرفت. نتایج حاصل نشان داد که در هر دو سن، بلدرچین های لاین HW به طور معنی داری نسبت به لاین LW از وزن لاشه، ران، قلب، ریه، کبد، روده کوچک و همچنین از ابعاد سینه (وزن، طول و عمق) بیشتری برخوردار بودند (05/0>P). در مقایسه با لاین شاهد نیز، وزن اجزای لاشه بلدرچین های لاین HW به طور معنی داری بیشتر بود (05/0>P). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که انشعاب لاین های تحت انتخاب در جهت افزایش یا کاهش وزن 4 هفتگی از لاین شاهد بلافاصله پس از هچ آغاز می گردد. بنابراین این نوع انتخاب می تواند در کوتاه مدت منجر به تغییر الگوی رشد و صفات لاشه در بلدرچین های تحت انتخاب گردد.
    کلیدواژگان: انتخاب واگرا، منحنی رشد، بلدرچین ژاپنی، اجزای لاشه
  • غلامرضا شادنوش، مسعود علیخانی، حمیدرضا رحمانی، محمد علی ادریس، عزیز الله کمالزاده، مجتبی زاهدی فر صفحه 47
    به منظور بررسی تاثیر دو نوع مدیریت تغذیه، با اعمال محدودیت خوراک و تغذیه جبرانی بر عملکرد رشد و پروار، خوراک مصرفی و تحلیل هزینه و فایده بره های پروار از تعداد 42 راس بره نر لری بختیاری بعد از شیرگیری و در دو مرحله استفاده شد. در دوره محدودیت خوراک حیوانات تیمار شاهد به وسیله علوفه و کنسانتره و حیوانات گروه آزمایشی فقط با علوفه تغذیه شدند. در دوره رشد جبرانی بره های ناشی از تیمار محدودیت خوراک به دو گروه آزمایشی 1 و 2 تقسیم شدند که با علوفه و دو سطح کنسانتره تغذیه شدند. نتایج نشان داد که در دوره محدودیت خوراک، وزن گروه آزمایشی ثابت، اما در حیوانات شاهد افزایش یافت. میانگین افزایش وزن روزانه، ماده خشک و انرژی متابولیسمی مصرفی هر راس در گروه شاهد بالاتر از گروه آزمایشی بود (05/0>P). در دوره تغذیه جبرانی در هر دو سطح تغذیه کنسانتره، رشد حیوانات آزمایشی مشابه حیوانات شاهد بود. گروه های آزمایشی با سابقه اعمال محدودیت خوراک و دارای رشد جبرانی در مقایسه با شاهد ضریب تبدیل غذایی مناسب تری داشتند (05/0>P) و ماده خشک مصرفی آنها برای هر کیلوگرم وزن متابولیکی در روز و افزایش وزن روزانه آنها معادل تیمار شاهد بود. در دوره رشد جبرانی کل سود خالص هر راس و درآمد خالص هر واحد تولید، در گروه شاهد پایین تر از دو گروه آزمایشی بود (01/0>P)، به طوری که کمترین درصد بازدهی اقتصادی در گروه شاهد و بیشترین آن در گروه آزمایشی 2 مشاهده شد.
    کلیدواژگان: گوسفند لری بختیاری، _ محدودیت خوراک، عملکرد پروار، رشد جبرانی، هزینه فایده
  • حیدر قیاسی، اردشیر نجاتی جوارمی، عباس پاکدل، حسن مهربانی یگانه صفحه 57
    به منظور برآورد اثر سخت زایی بر تولید شیر، باروری و ضرایب اقتصادی جزء مادری و مستقیم سخت زایی، داده های اقتصادی و عملکردی 10 گله گاو شیری هلشتاین و رکوردهای تولید شیر و سخت زایی جمع آوری شده توسط مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی استفاده گردید. در این مطالعه سخت زایی به 3 گروه تقسیم بندی شد. گروه 1: زایش بدون کمک، گروه 2: نیاز به کمک یک گارگر، گروه 3: سخت زایی همراه با آسیب جدی به مادر و گوساله. سخت زایی گروه 2 تولید شیر را به میزان 46 کیلوگرم کاهش داد در حالی که کاهش تولید شیر در گروه 3 برابر 323 کیلوگرم می باشد. گروه 2 سخت زایی سبب شد تعداد تلقیح مورد نیاز برای آبستنی به میزان 22/0 افزایش یابد. این میزان افزایش در تعداد تلقیح مورد نیاز برای آبستنی در گروه 3 سخت زایی برابر 35/0 بود. گروه 2 سخت زایی اثری بر مرده زایی نداشت ولی گروه 3 سخت زایی مرده زایی را به میزان 5 درصد افزایش داد. احتمال حذف غیراختیاری در گروه 3 سخت زایی 3 درصد بود ولی گروه 2 سخت زایی اثری بر حذف غیراختیاری نداشت. هزینه های مربوط به هر گروه سخت زایی برآورد گردید که این هزینه برای گروه 2 برابر 577600 ریال و برای گروه 3 برابر 2438300 ریال می باشد. ضریب اقتصادی سخت زایی برای جزء مادری و مستقیم 370076- ریال به ازای هر گاو در هر سال به ازای یک واحد تغییر در قابلیت ابتلا (توزیع پس زمینه ای صفت) برآورد گردید. بیان تنزیل یافته تجمعی گاو نر برای اثر مستقیم و مادری محاسبه گردید که برای جزء مادری برابر 231/0 و برای جزء مستقیم برابر 616/0 برآورد شدند. ضرایب اقتصادی تصحیح شده برای بیان تنزیل یافته تجمعی برای جزء مادری برابر 85487- ریال و برای جزء مستقیم برابر 227967- ریال برآورد گردید.
    کلیدواژگان: ضریب اقتصادی، _ تولید شیر، سخت زایی، باروری، هزینه سخت زایی
  • سمیرا وره زردی، منوچهر سوری، محمد پناه صفحه 65
    در این آزمایش تعداد 20 راس بره شیر خوار نژاد سنجابی با سن تقریبی یک ماه شامل 10 راس بره نر و 10 راس بره ماده با میانگین وزن اولیه به ترتیب 34/1±40/13 و 85/0±62/11 کیلوگرم به صورت فاکتوریل 2×2 بر پایه طرح کاملا تصادفی مورد استفاده قرار گرفتند. بره ها در داخل هر جنس بر اساس وزن زنده دسته بندی شدند و سپس به طور تصادفی در یکی از دو گروه غذایی شامل شیر مادر و یونجه (کنترل) یا شیر مادر، یونجه و کنسانتره (تکمیلی) قرار داده شدند. اندازه گیری شیر، خوراک مصرفی و افزایش وزن زنده به صورت روزانه و نمونه برداری پوست و الیاف به ترتیب هر 15 و 28 روز یکبار صورت گرفت. میانگین شیر مصرفی روزانه در کل دوره آزمایش در بره های نر گروه جیره تکمیلی به طور معنی داری (05/0P<) بیشتر از گروه های دیگر بود. بره های گروه جیره تکمیلی به طور معنی داری (05/0P<) میزان افزایش وزن روزانه بیشتری نشان دادند. جنس و جیره تکمیلی بر تراکم فولیکول های اولیه و ثانویه و نسبت فولیکول های ثانویه به اولیه (S/P) و همچنین میانگین شاخص فولیکولی ثانویه و اولیه در پوست اثر معنی دار نداشت.
    کلیدواژگان: جیره تکمیلی، سنجابی، پشم، بره شیرخوار، فولیکول های ثانویه
  • شهربانو فدایی، حسین ارزانی، حسین آذرنیوند، غلامعلی نهضتی، سید حسن کابلی، منصوره امین زاده صفحه 75
    وجود پوشش گیاهی شهدزا و گرده زا در مراتع می تواند زمینه اشتغال جهت کاربری زنبورداری به عنوان یکی از جنبه های استفاده چند منظوره را فراهم آورد. به این منظور توسعه زنبورداری به عنوان یک راهکار مبتنی بر دانش بومی برای ایجاد اشتغال و جبران کاهش درآمد دامداران، به دلیل ضرورت کاهش دام و جلوگیری از فشار وارده بر مرتع توصیه می گردد. با توجه به ارتباط تنگاتنگ بین زنبور و گیاهان گلدار، شناسائی و مطالعه فنولوژی (به ویژه زمان گلدهی) گیاهان مورد علاقه زنبورعسل و نقاط پراکنش آنها از ابزارهای مهم برنامه ریزی جهت تعیین شایستگی منطقه از نظر زنبورداری، حفظ و جلوگیری از تخریب مرتع توسط چرای دام و توسعه زنبورداری می باشد. لذا جهت نیل به حداکثر تولید در زنبورداری آگاهی از این مهم الزامی است. عدم آگاهی و شناخت گیاهان و پتانسیل مناطق، استفاده مناسبی از ظرفیت زنبورپذیری مراتع به عمل نخواهد آمد. در این تحقیق بر اساس پتانسیل منطقه از نظر شناسایی و کاربرد گیاهان منطقه در زنبورداری، به عنوان ابزار مدیریت مرتعدار مدنظر قرار گرفته است. نمونه برداری در تیپ های گیاهی به روش تصادفی با استقرار 3 ترانسکت 200 متری و 30 پلات یک مترمربعی در راستای آن مستقر و نمونه برداری از گیاهان و درصد پوشش و درصد ترکیب گیاهی برداشت گردید. در منطقه مورد مطالعه طالقان میانی مهمترین تیره های گیاهی مورد استفاده زنبورعسل به ترتیب: Labiatae، Fabaceae، Asteraceae، Apiaceae، Rosaceae و Cruciferae و... می باشد. از تعداد 175 گونه گیاهی در منطقه، 79 گونه مورد استفاده زنبورعسل می باشند که از نظر دامداران کم ارزش بوده و پوشش غالب مراتع ضعیف و بحرانی را تشکیل می دهند. لذا شناخت گیاهان و تعیین زمان گل دهی، منجر به تهیه تقویم زنبورداری و پتانسیل زنبورپذیری خواهد شد.
    کلیدواژگان: پتانسیل زنبورپذیری، _ درصد ترکیب پوشش گیاهی، گیاهان گرده زا، گیاهان شهدزا، زنبورداری
  • وحیده رزم آذر، نور محمد تربتی نژاد، جمال سیف دواتی، سعید حسنی صفحه 85
    در این تحقیق ترکیبات شیمیایی، قابلیت هضم و قابلیت تولید گاز علوفه ماشک (Vicia sativa)، خلر (Lathyrus sativus) و گاودانه Vicia ervilia)) استان اردبیل مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه های آزمایشی دارای پروتئین خام 05/19-99/14 درصد، خاکستر خام 54/13-70/11 درصد، ADF 66/32-46/29 درصد، کلسیم 827/0-111/1 درصد، فسفر 03/0-06/0 درصد و قابلیت هضم ماده خشک 46/61- 60/56 درصد بودند. میزان گاز تولیدی پس از 24 ساعت انکوباسیون علوفه گاودانه، خلر و ماشک به ترتیب 57/47، 14/43، 03/41 میلی لیتر در 200 میلی گرم نمونه بود و علف گاودانه بیشترین گاز تولیدی را نسبت به سایر مواد خوراکی داشت (001/0P<). در علف گاودانه میزان پتانسیل گاز تولیدی (23/52 میلی لیتر)، نرخ تولید گاز (133/0 میلی لیتر بر ساعت)، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (055/1 میلی مول) و انرژی قابل متابولیسم (66/9 مگاژول بر کیلو گرم) بطور معنی داری بیشتر از علف خلر (به ترتیب 29/48 میلی لیتر، 104/0 میلی لیتر بر ساعت، 957/0 میلی مول و 97/8 مگاژول بر کیلو گرم) و علف ماشک (به ترتیب 88/44 میلی لیتر، 106/0 میلی لیتر بر ساعت، 91/0 میلی مول و 64/8 مگاژول بر کیلو گرم) بود (05/0P<). با توجه به ترکیب شیمیایی مختلف علوفه مورد آزمایش، مقادیر قابلیت هضم، تجزیه پذیری، تولید گاز و انرژی قابل متابولیسم آنها متفاوت بودند، بطوری که بر فراسنجه های تجزیه پذیری اثر معنی دار داشتند.
    کلیدواژگان: استان اردبیل، ارزش غذایی، علوفه بقولات
|
  • Page 1
    Effects of inbreeding coefficient on estimates of genetic parameters, breeding values and genetic trends for production traits (milk, fat and protein yields), reproduction traits (age at the first calving, interval between first insemination to conception, calving interval, interval between calving to first insemination, and calving ease) as well as longevity of Holstein Cattle in Iran were studied. Inbreeding coefficients were computed using a complete pedigree, created from all available information of national Holstein dairy cattle and international sires back to 1883. For all the traits, the records of animals with a minimum pedigree completeness of 0.7 for five generations back were employed. The average completeness of pedigree for all the record holding animals was more than 0.90. Two univariate animal models (either with or without inbreeding) were considered to estimate the genetic parameters and breeding values. There were no substantial differences between the two models for variance components and genetic parameters. However, the effect of inbreeding on estimated breeding values and genetic gain was significant. Based on the estimated breeding values, the differences in male rankings were greater than those in female rankings for all the traits. Also, the rank correlations between two models ranged from 0.966 (milk yield) to 0.994 (fat yield) for males and 0.953 (calving ease) to 0.997 (age at the first calving) for females. These correlations, which were significantly different from unity, indicated that it is necessary to adjust the effect of inbreeding in genetic evaluation programs.
  • Page 11
    In order to identify the segre QTL affecting growth traits on the end region of chromosome 18 in a Lori-Bakhtiari sheep population, 162 animals from 5 paternal half-sib families were taken to be studied. Phenotypic data included records of birth weight (BWT), weight at one month of age (W1), weaning weight (WWT), weight at six months of age (W6), chest circumference (GI6), body length (LG6), withers height at six months of age (HT6), weight at nine months of age (W9) as well as yearling weight (W12). Five sires along with their progeny were genotyped for 3 microsatellite markers in a candidate region on chromosome 18. QTL analysis was conducted using regression interval mapping with a single-QTL model. The individual family analysis suggested some QTLs segregating in families 1 and 5. In family 1, a QTL residing between CSSM18 and TMR1 markers was associated with BWT (117 cM), W1 (116 cM) and WWT (118 cM) (P<0.01). Also, in family 5, a QTL located between CSSM18 and TMR1 markers was linked to GI6 (114 cM) (P<0.01) and HT6 (113 cM) (P<0.05). Joint analysis of families 1 and 5 proposed some QTL related with W1 (P<0.01), WWT (P<0.05) and GI6 (P<0.01) being located at 113, 118 and 118 cM, respectively. A final analysis of all the families indicated a significant QTL affecting W6 (not previously verified) employing individual family analysis. In the joint analysis of all the families, QTL for W6 was positioned at 106 cM close to CSSM18 marker (P<0.05). An overlapping of the position of detected QTL with that of Carwell gene suggest that this gene is a strong candidate for the observed QTL effects.
  • Page 21
    This trial was conducted to evaluate the effects of different dietary factors that affect egg cholesterol concentration in laying hens of 56 to 70 weeks of age. Three hundred and ninety six Hy-Line W36 laying hens were subjected to 11 experimental treatments, each treatment consisting of 4 replicates, each replicate of 9 hens. Dietary treatments included the control, made up of corn plus soy meal with an AME content of 2750 kcal/kg; vs. experimental treatments comprised of control diet supplemented with 2 and 4% canola oil, 2 and 4% tallow, 1 and 2% garlic powder, 0.1 and 0.2 % probiotic and finally 125, vs. 250 mg/kg of copper in the form of cupric sulphate. All experimental groups received AME plus other nutrients on an equal basis. Egg production and weight were assessed on a daily basis. During the laying period from 58 to 70 weeks of age, egg production rate, egg, feed intake, FCR, albumin quality and weight, shell thickness and fractional shell weight were found out as not differing among treatments. Yolk weights were significantly higher when 1%, and 2% garlic powder as well as 125, 250 mg/kg of Cu were added to the diets (P<0.05). Adding 125 and 250 mg/kg of copper to the laying hen's diets reduced egg cholesterol concentration by 23.4 and 26.5 percent respectively (P<0.01). Egg yolk cholesterol concentration decreased significantly in birds fed 1 and 2 percent of garlic powder (14.47 and 16.2% as compared to control group) (P<0.01). Probiotic treatment increased the serum cholesterol level significantly. In conclusion, it was found out that an inclusion of 125 mg/kg of cu plus 1% of garlic powder in the laying hen's diets can decrease yolk cholesterol concentration without bringing about any adverse impacts on the hen's production performance.
  • Page 29
    The present study was conducted to determine the effects of different levels of rice bran along with a multi enzyme on the performance of broiler chicks. Three hundred eighty four day-old male broiler chicks were taken in 8 treatments comprised of different levels of rice bran (0, 6, 12 and 18%) together with a multi enzyme (0 and 0.1%). Each treatment was carried out in 4 replicates each replicate comprised of 12 chicks. The experiment was a factorial one done in the framework of a completely randomized design. Increasing the level of rice bran in the diets decreased the chick's body weight as well as weight gain while increasing feed conversion ratio in them. Feed intake and blood factors were not affected by different treatments (P>0.05). Weights of gizzard, liver, small intestine as well as ceca were affected by inclusion of rice bran. There were no significant effects of enzyme supplementation observed on broiler's performance, but there were significant effects observed on abdominal fat, blood glucose and triglycerides. No significant effect of total feed cost/Kg of body weight was observed between treatments.
  • Page 39
    This study has been carried out to investigate the effect of short-term divergent selection for 4-wk body weight on growth curve parameters and carcass components in Japanese quail. Quail lines utilized were two divergently selected for high (HW) and low (LW) 4-wk body weight (BW) as well as a line as control (C). The results of the study indicated that quails in HW line had heavier BW than those in LW and in C lines from 6 and 11-d thereafter respectively. Moreover there was a significant difference for growth rate between lines from 4-d of age. To investigate the changes in carcass components, quails were slaughtered at 32 and 42-d of age. Results indicated that quails in HW line had significantly heavier carcass, thigh, heart, lung, liver, small intestine and breast dimensions (length, depth & weight) than quails in LW line for both age groups (P<0.05). In comparison with C line, HW quail showed higher weights in carcass components. The results also indicated that the selected lines for higher or lower 4-wk body weights diverged from control immediately after being hatched. Therefore, this method of selection can affect, in short-terms, the growth pattern as well as carcass traits of the selected birds.
  • Page 47
    Forty-two weaned Lori-Bakhtiari lambs were taken in an investigation for the effects of two-nutritional management methods of restricted vs. re-alimentation feeding on intake, growth and as well on the cost benefit analysis. During the Feed Restriction Period (FRP), the Control (C) animals were fed low-quality roughage ad libitum, plus mixed concentrate. The restricted animals (R) were fed only low-quality roughage. In the Re-Alimentation Periods (RAPs), the lambs due for restricted treatment were divided into two groups of R1 and R2. They received low-quality roughage along with two different levels of concentrate supplement as mentioned before. During restriction period, the C group had a significantly higher (P<0.05) daily gain, daily Dry Matter Intake (DMI) and Matabolizable Energy Intake (MEI) than the restricted group, which maintained thier constant weight. In the RAP and at both concentrate levels, the compensating animals showed the same growth rate as the previous unrestricted ones. Compensating groups benefited from a better FCR than C animals (P<0.05), DMI (g kg-0.75 d-1) with their ADG being similar to C animals. During RAP total of net profit and net income per unit product were lower in C group than those in R1 and R2 (P<0.05), the lowest economic efficiency occurred for the case of C animals and the highest for the case of R2 group (P<0.01).
  • Page 57
    Economic data and performance records from 10 Iranian Holstein dairy cattle herds, as well as milk production and fertility records from Iranian Center of Animal Breeding and Animal Production Improvment were used to estimate the effect of calving difficulty on milk production, fertility and as well on the economic aspects of maternal and direct calving difficulty. Calving difficulty could be divided into 3 classes. Class 1: normal calving; Class 2: calving that needed help by one man worker, and Class 3: calving with serious damage to calf and mother. Milk production decreased about 46 kg and 323 kg in classes 2, and 3 of the calving difficulty incidences, respectively. Calving difficulty caused decreases in fertility performance by 0.22 more inseminations to be performed in class 2 and 0.35 more ones in class 3. Stillbirth was not affected as by class 2 but was intensified in class 3 by 5 percent. Total economic loss attributed to classes 2 and 3 of calving difficulties were $57.76 and $243.83, respectively. Estimated economic value for maternal and direct effect were $37 per unit change in liability per cow/year. Following a correction of the economic values by cumulative discounted expressions, the economic values for maternal and direct effects amounted to $22.79 for direct, and $8.54 for maternal difficulties.
  • Page 65
    A total of 20 suckling Sanjabi Lambs, comprised of 10 males and 10 females with respective liveweights of 13.40±1.34 and 11.62±0.85 kg were employed in a 2x2 factorial experimental arrangement. The lambs within their sexes were grouped according to their liveweights and then randomly allocated to either one of the two treatments namely: ad libitum good quality alfalfa hay plus free suckling (control); ad libitum creep mixture having 18% CP in addition to free suckling, and free choice good quality alfalfa hay (creep mixture). Daily feed intake along with liveweight changes in all the lambs were recorded throughout the study. Skin biopsies and fiber samples were taken every 15 and 28 days respectively. Average daily milk intake by the male lambs in creep mixture group was significantly (P<0.05) higher than that by the other groups. Average daily gain by lambs in creep mixture group, was significantly (P<0.05) higher than that by the lambs in control group. The factors sex and dietary treatment exerted no significant effects on either primary or secondary follicle densities, on the S/P ratio in the skin and either on the mean values of either primary or secondary follicular indexes.
  • Page 75
    The presence of nectar-and pollen- bearing plants as vegetative cover in rangelands can provide the ground for job opportunities in the context of beekeeping as an aspect of rangeland's multipurpose uses. Beekeeping, as an approach, based upon indigenous knowledge, is suggested to create jobs, and to somehow compensate for the animal husbandry's diminishing income (the fall of income due to the necessity of lowering the number of aniamls to ease the exerted pressure upon rangelands). Realizing the close relationship between bees and the flowering plants a study of the flowering plants (time of flowering in particular) appealing to honeybee, as well as an identification of the places where these plants grow more, are among the important tools of management towards a determination of a region's appropriateness as regards beekeeping. The end results are expected to be a prevention of rangeland degradation due to overgrazing, accompanied by the development of beekeeping job opportunities. A lack of knowledge in the field would, on the other hand, be a severe hindrance to proper exploitation of rangeland's beekeeping potential. In the course of the present study, the potentiality of the region concerning an identification and use of the region's plants in beekeeping enterprises has been put into consideration. Randomized sampling of plant types, cavere percentage, and plant combination percent was performed through a number of three 200 m2 transects along which a number of thirty plots (each of 1 m2 area) were assigned. In the study are a (Middle Taleghan), the most conspicuous plant families visited by bees were respectively Labiatae, Fabaceae, Asteraceae, Apiaceae, Rosaceae, and Crucifera. Seventy nine out of 175 plant species are visited and utilized by bees most. These species which form the dominant plant cover in poorer rangelands are lowly valued as viewed by animal keeper. A further knowledge of these plants along with particularly a close identification of their flowering days would lead to the preparation of a beekeeping calendar and an estimation of the rangeland's potential that can be dedicated to the enterprise.
  • Page 85
    An experiment was carried out to investigate the nutritive value of hay of Vicia sativa, Lathyrus sativus and Vicia ervilia cultivated in Ardabil province. Digestibility was estimated through in vitro method. Gas Production (GP) was recorded after 2, 4, 6, 8, 12, 24, 48, 72 and 96 h of incubation. Crude protein contents of the tested hay legumes were (14.99-19.05%), Crude Ash (11.70-13.54%), ADF (29.46-32.66%), Ca (1.111-0.827%), P (0.03-0.06%) and Dry Matter Digestibiliy (56.60-61.46%) respectively. The 24 hr gas production volume for heys of Vicia sativa, Lathyrus sativus and Vicia ervilia were 47.57, 4.14, 41.03 mL/200g DM, respectively with Vicia ervilia hey rendering the highest gas production volume (p<0.001) among the feedstuffs tested. In Vicia ervilia hey, potential gas production (52.23 mL), rate of gas production (0.133 mL h-1), Short Chain Fatty Acids (1.055 mmol), and metabolizable energy (9.66 MJ/kg) were significantly higher than those in Lathyrus sativus (48.29%, 0.104% h-1, 0.957 mmol and 8.97 MJ/kg), and those in Vicia sativa (44.88 mL, 0.106 mL h-1, 0.91 mmol and 8.64 MJ/kg). Considering the different chemical compositions of the tested hay, the values for the traits of: in vitro digestibility, gas production as well as metabolizable energy of feeds were also different and thus significantly and differently affected the degradation parameters.